ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai multe rachete au fost trase spre aeroportul din Kabul

09:04 | 30.08.2021 Categorie: Externe

Kabul, 30 aug. /MOLDPRES/. Aeroportul din Kabul a fost ținta unui nou atac, luni dimineața. Nu mai puțin de cinci rachete au fost trase la primele ore ale dimineții spre aeroportul internațional Hamid Karzai, potrivit unor oficiali americani, citați de CNN, preluat de digi24.ro și MOLDPRES.

Atacul are loc cu mai puțin de 48 de ore înainte ca Statele Unite ale Americii să încheie retragerea trupelor din Afganistan.

Sistemul de apărare antirachetă, conceput pentru protejarea trupelor terestre și instalat la aeroport, ar fi interceptat rachetele, au mai precizat sursele citate.

Potrivit jurnaliștilor AFP din Kabul, citați de The Guardian, zgomotul rachetelor care au zburat deasupra capitalei afgane s-a putut auzi, luni, la primele ore ale dimineții. Un oficial de securitate care a lucrat în administrația răsturnată de talibani pe 15 august a precizat că rachetele au fost lansate dintr-un vehicul din nordul Kabulului.

Informația a fost difuzată și de Tolo News, cea mai mare televiziune din Afganistan, care precizează pe Twitter că mai multe rachete au lovit orașul Kabul luni dimineață, fiind lansate din zona Khair Khana către aeroport, după cum relatează martorii.

Potrivit unor rezidenți locali, nori de fum au fost văzuți ridicându-se deasupra clădirilor din nordul Kabulului, acolo unde se află și Aeroportul Internațional Hamid Karzai.

Foto: dailysabah.com

img21006332

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!