ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Diplomația americană dialoghează cu China și Japonia pentru a preveni un dezastru climateric

11:38 | 31.08.2021 Categorie: Externe

Washington, 31 aug. /MOLDPRES/. John Kerry, reprezentantul special al SUA în negocierile privind clima urmează să viziteze Japonia şi China, cu începere de marţi, 31 august, pentru a discuta despre "eforturile vizând să răspundă la criza climatică", relatează MOLDPRES cu referire la Agerpres.

Înaltul oficial american care a vizitat deja China în aprilie, va merge de această dată la Tianjin pentru "a continua discuţiile cu privire la aspectele-cheie ale crizei climatice", a subliniat diplomaţia americană într-un comunicat.

În urma înțelegerilor de la Shanghai, stabilite la jumătatea lui aprilie, cele două ţări s-au angajat "să coopereze pentru a înfrunta criza climatică", dar, mai târziu, Beijingul a făcut cunoscut la sfârşitul lui iulie, că această cooperare va depinde de "buna sănătate generală" a relaţiilor bilaterale.

John Kerry se va întâlni la Tokyo cu omologi, iar vizita emisarului american se încheie vineri, potrivit Departamentului de Stat care nu a precizat demnitarii respectivi, pentru "a colabora în privinţa eforturilor de a răspunde la schimbările climatice".

Eforturile diplomației americane sunt menite "să întărească relațiile bilaterale şi multilaterale ale SUA de a creşte ambiţiile climatice" înainte de COP26, care va avea loc la Glasgow, în Scoţia, în noiembrie.

Specialiştii de la Grupul interguvernamental de experţi în evoluţia climei, organism al ONU, au publicat la începutul lui august un raport devastator, potrivit căruia planeta ar urma să atingă pragul de +1,5 grade Celsius în comparaţie cu era preindustrială "la începutul anilor 2030", cu "zece ani mai devreme" decât estimarea anterioară.

În viziunea instituțiilor internaționale, omenirea nu are altă opţiune decât să reducă drastic emisiile de gaze cu efect de seră, dacă doresc să limiteze daunele, au spus experţii Naţiunilor Unite.

Foto: theguardian.com

img21006349

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!