ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Zelenski a prezentat oamenilor de afaceri americani un proiect de transformare a Ucrainei

13:11 | 01.09.2021 Categorie: Externe

Washington, 1 sep. /MOLDPRES/. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a prezentat în fața unui grup select de oameni de afaceri americani un Plan ambițios de transformare a Ucrainei cu genericul Building Prosperous and Rezistent Ukraine. Prezentarea a avut loc  pe 31 august în incinta Bibliotecii Naționale , relatează MOLDPRES cu referire la UNIAN.

În discursul său, șeful statului ucrainean a menționat că Ucraina este astăzi o țară liberă și capabilă să genereze speranțe într-o dezvoltare durabilă. Zelenski a subliniat că astăzi nu există nicio altă țară care să promoveze asemenea reforme în condițiile agresiunii directe din partea uneia dintre cele mai puternice armate din lume.

Președintele ucrainean a mai menționat că conducerea țării sale are un concept foarte exact, cum va arăta Ucraina peste 5-10 ani. „E un plan ambițios de transformare a statului nostru care va oferi cetățenilor mai multă dreptate și mai multe oportunități”, a conchis Zelenski.

Președintele Zelenski a prezentat 80 de proiecte în sumă de 277 miliarde de dolari, care cuprind domeniile tehnologiilor moderne, infrastructurii, transporturilor, agriculturii.

Astăzi seara, Zelenski va avea o întrevedere la Casa Albă cu președintele american Joe Biden.

Foto: unian.info

img21006372

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!