ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Speakerul Igor Grosu a avut o întrevedere cu președintele Camerei Deputaților a Parlamentului României, Ludovic Orban

13:33 | 01.09.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 1 sep. /MOLDPRES/. Aflat în vizită oficială la București, președintele Parlamentului, Igor Grosu, s-a întâlnit astăzi cu președintele Camerei Deputaților a Parlamentului României, Ludovic Orban, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția generală comunicare și relații publice a Legislativului.

Oficialii au făcut un schimb de opinii privind dezvoltarea dialogului bilateral și importanța consolidării cooperării interparlamentare. Igor Grosu a mulțumit României, în calitate de membru al UE și lui Ludovic Orban personal pentru Programul de asistență tehnică și financiară, oferit țării noastre de autoritățile de la București.  

”I-am mulțumit Domniei Sale pentru implicare și sprijinul acordat de-a lungul timpului. Această relație de prietenie dintre statele noastre generează beneficii concrete pentru cetățeni și ne ajută în continuare să luptăm pentru un viitor mai bun. Am convenit să reanimăm relațiile la nivel interparlamentar pe mai multe domenii, iar o primă dovadă sunt întrevederile colegilor mei cu conducerea Comisiilor parlamentare omoloage din Camera Deputaților. Sunt sigur că pe durata mandatului nostru, relațiile dintre cele două instituții fundamentale vor atinge cel mai înalt grad de cooperare de la Independență încoace”, a menționat Igor Grosu. 

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban a reiterat disponibilitatea statului român de a susține Republica Moldova pe toate dimensiunile.

Foto: Parlament

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!