ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Igor Grosu: „Parlamentul își ia angajamentul de a implementa toată agenda de reforme necesare pentru dezvoltarea de durată a țării”

15:58 | 01.09.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 1 sep. /MOLDPRES/. În cadrul vizitei de la București, președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, a avut astăzi o întrevedere cu președintele României, Klaus Iohannis, comunică MOLDPRES.

Potrivit Direcției generale comunicare și relații publice a Legislativului, Igor Grosu a mulțumit șefului statului român pentru ajutorul constant oferit cu multă generozitate pentru cetățenii moldoveni.

”M-am referit în special la ajutorul acordat pe timpul pandemiei – loturi impunătoare cu echipamente, teste, materiale şi medicamente necesare pentru cetăţenii Republicii Moldova în lupta contra epidemiei de COVID-19; cele peste 500 de mii de doze de vaccin donate de Guvernul de la București, cele 6 000 de tone de motorină, care au venit în susținerea agricultorilor noștri afectați de secetă, a menționat speakerul.

Președintele Parlamentului a reiterat că noul legislativ își ia angajamentul de a implementa toată agenda de reforme necesare pentru dezvoltarea de durată a Republicii Moldova, iar ca priorități sunt: gestionarea crizei pandemice; redresarea consecințelor economice și reforma în domeniului justiției.

”M-am bucurat să aud că România va fi alături de noi în realizarea parcursului european. Doar prin eforturi comune vom reuși să facem lucruri frumoase pentru cetățenii noștri”, a conchis Igor Grosu.

Igor Grosu se află într-o vizită oficială la București, prima în calitate de șef al Legislativului, la invitația președintelui Camerei Deputaților a Parlamentului României, Ludovic Orban. Din delegația Parlamentului Republicii Moldova mai fac parte alți zece deputați.

Foto: Parlament

img21006381

img21006381

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!