ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Lukaşenko a anunţat că ţara sa va primi o mare cantitate de echipament militar din Rusia

08:51 | 02.09.2021 Categorie: Externe

Minsk, 2 sep. /MOLDPRES/. Rusia va livra în viitorul apropiat o mare cantitate de echipament militar pentru Belarus, inclusiv avioane, elicoptere şi sisteme de apărare aeriană, a anunţat miercuri liderul belarus Aleksandr Lukaşenko, citat de agenţia de presă Belta, comunică MOLDPRES cu referire la Reuters și Agerpres.

Acest transport militar este probabil să fie interpretat ca o dovadă în plus a sprijinului solid al Moscovei pentru Lukaşenko, care s-a confruntat anul trecut cu o amplă mişcare de contestare în ţară. Maniera violentă de reprimare a manifestaţiilor opoziţiei de regimul de la Minsk a fost criticată dur de Occident şi a atras sancţiuni din partea Uniunii Europene şi a SUA.

Forţele armate ruse şi belaruse urmează să desfăşoare în această lună ample exerciţii militare comune.

''Rusia ne va furniza în viitorul apropiat - nu voi spune câţi bani - zeci de avioane, zeci de elicoptere, cele mai importante arme de apărare aeriană'', a spus Aleksandr Lukaşenko.

''Poate chiar sisteme S-400 (rachete sol-aer). Avem foarte mare nevoie de ele, aşa cum am spus în trecut'', a precizat el.

Preşedinţii rus şi belarus urmează să se întâlnească în Rusia pe 9 septembrie.

Foto: sputnik.by

img21006390

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!