ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Peste 11 mii de persoane au solicitat ambulanța în minivacanța de la finele lunii august

10:14 | 02.09.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 2 sep. /MOLDPRES/. În zilele de 27-31 august, un număr de 11 353 de pacienți au solicitat ambulanța. După acordarea primului ajutor medical calificat, 4 401 pacienți, printre care 1 016 copii au fost transportați la spital, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, cele mai multe solicitări au fost cauzate de urgențele respiratorii – 2 336, urmate de cele cardiovasculare – 1 875, inclusiv 29 pacienți cu Sindrom coronarian acut și urgențele neurologice – 1 438, dintre care 131 de accidente vasculare cerebrale.

Cu diverse traumatisme au beneficiat de primul ajutor medical la etapa de prespital 1 111 cetățeni. Medicii de pe ambulanță au fost solicitați în cazul a 49 accidente rutiere, în urma cărora au suferit 62 persoane, printre care zece minori.

În aceeași perioadă, au fost înregistrate 27 solicitări pe motivul urgențelor toxice. Echipele AMU au acordat primul ajutor medical la 12 persoane care s-au intoxicat cu medicamente și 6 persoane care au suferit intoxicații cu alcool.

Foto: AMU

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!