ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Poliția a anunțat că documentează mai multe centre de vaccinare care eliberează teste Covid-19 false

10:22 | 02.09.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 2 sep. /MOLDPRES/. Inspectoratul General al Poliției a anunțat că au fost intentate primele cinci cauze penale cu privire la certificatele false care conțin rezultate COVID-19. În aceste cauze sunt vizate atât persoane juridice, cât și fizice, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, suspecții eliberau și buletine de analiză a probei biologice  dar și transportau peste hotare persoane despre care se cunoștea că dețin certificate false la Covid-19. Pe marginea acestor cauze se întreprind acțiuni  de documentare.

De asemenea, poliția a anunțat că desfășoară și o anchetă ce vizează o posibilă rețea specializată în cazuri de vaccinare falsă. În prezent sunt întreprinse de către angajații Inspectoratului Național de Investigații mai multe acțiuni de constatare și documentare a unor centre de vaccinare în privința cărora sunt acumulate probe cu referire la eliberarea certificatului de imunizare în lipsa persoanei, în aceste cazuri vaccinarea propriu-zisă neavând loc.

Într-o emisiune TV, ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, a anunțat că și reprezentanții ministerului au depistat mai multe abuzuri în procesul de imunizare anti-COVID-19, printre care oferirea certificatelor de vaccinare contra unor sume de bani. Oficialul a afirmat că dacă vor fi găsite vinovate, persoanele implicate riscă până la șapte ani de închisoare.

Foto: IGP

img21006393

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!