ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Reprezentanții Federației Naționale a Fermierilor s-au întâlnit cu noul ministru al Agriculturii

11:33 | 02.09.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 2 sep. /MOLDPRES/. Reprezentanții Federației Naționale a Fermierilor s-au întâlnit cu noul ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare și au solicitat crearea unui Fond de Garantare a Creditelor în agricultură și majorarea fondului de subvenționare, transmite MOLDPRES.

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Viorel Gherciu, s-a întâlnit ieri cu reprezentanții Federației sus-numite, cu care a discutat despre oportunitățile și provocările sectorului agricol din Republica Moldova, se arată într-un comunicat de presă al MAIA.

Potrivit informației prezentate, reprezentanții Federației Naționale a Fermierilor au subliniat necesitatea creării Fondului de Garantare a Creditelor în agricultură și majorării fondului de subvenționare, cu accente sporite pe susținerea fermierilor tineri, mici și a femeilor fermier. În același timp aceștia au apreciat faptul că multe din obiectivele federației se regăsesc în Programul de Guvernare, pe domeniile aferente sectorului agricol.

Totodată, reprezentanții Federației au menționat necesitatea perfecționării politicii fiscale pe întregul lanț valoric, dar și promovarea consumului de produse autohtone, a exportului de produse moldovenești, prin crearea unei platforme electronice cu informații despre produsele autohtone, cantitatea și certificarea acestora.

La rândul său, ministrul Gherciu a precizat că toate propunerile Federației vor fi examinate, iar în funcție de relevanța acestora ele vor fi reflectate în Planul de acțiuni al Guvernului și în documentele de politici strategice ale Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!