ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comandantul suprem al Forțelor Armate: Moldova are nevoie de o armată dotată care să corespundă provocărilor

11:26 | 02.09.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 2 sep. /MOLDPRES/. Republica Moldova are nevoie de o armată bine dotată, asigurată cu tehnică performantă, care să servească țara și poporul, nu partide. Declarația a fost făcută astăzi de șeful statului, Maia Sandu, Comandant suprem al Forțelor Armate, la ceremonia militar-protocolară desfășurată cu prilejul aniversării a 30 de ani de la crearea Armatei Naționale, comunică MOLDPRES.

Președintele a reiterat necesitatea continuării reformelor pentru modernizarea Armatei Naționale, remarcând rolul acesteia, în asigurarea independenței și integrității teritoriale a Republicii Moldova. Totodată, a fost evidențiată participarea militarilor moldoveni la înlăturarea consecințelor calamităților naturale, dar și la misiunile internaționale de menținere a păcii.

În alocuțiunea rostită la ceremonie, ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, a menționat că printre obiectivele de scurtă durată se numără consolidarea relațiilor cu partenerii externi și alinierea Armatei Naționale la armatele mici, dar moderne. „Suntem o armată mică, dar cu aspirații mari”, a remarcat ministrul.

Tot în cadrul ceremoniei, Batalionului 2 de menținere a păcii i-a fost conferit ordinul „Credință Patriei”, clasa I. De asemenea, mai mulți militari au fost distinși cu ordine, medalii, diplome de onoare ale Președintelui și Parlamentului.

Ziua Armatei Naționale este marcată la 3 septembrie.

Foto: Ministerul Apărării

img21006401

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!