ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Noul șef al Delegației Uniunii Europene în R. Moldova se află în drum spre Chișinău

12:36 | 02.09.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 2 sep. /MOLDPRES/. Noul șef al Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, diplomatul leton Jānis Mažeiks, a anunțat că este în drum spre Chișinău pentru a prelua noua sa funcție, transmite MOLDPRES.

Oficialul a notat pe rețelele de socializare că se alătură Delegației Uniunii Europene în R. Moldova și că așteaptă cu nerăbdare „perioada încărcată și interesantă în Moldova”.

Recent, fostul șef al Delegației Uniunii Europene în Moldova, Peter Michalko și-a încheiat mandatul la Chișinău și a plecat la Baku în funcția de șef al Delegației UE în Azerbaidjan.

Potrivit informațiilor publice, noul șef al Delegației UE la Chișinău, Jānis Mažeiks, este licențiat în științe politice la Universitatea din Letonia și masterand în drepturile omului și democratizare, la Universitatea din Padova, Italia.

Jānis Mažeiks a fost consilier al președintelui leton pe politică externă. Cariera diplomatică și-a început-o în anul 1995. A fost Reprezentant Permanent al Letoniei pe lângă Consiliul Europei, apoi ambasador, Reprezentant permanent al Letoniei pe lângă ONU la Geneva, după care Reprezentant permanent al Letoniei pe lângă ONU la New York.

Foto: The Baltic Times

img21006407

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!