ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste jumătate din efectivul Poliției de Frontieră a fost imunizat anti-COVID

13:05 | 02.09.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 2 sep. /MOLDPRES/. Un număr de 1 634 de angajați ai Poliției de Frontieră și-au administrat și a doua doză de vaccin anti-COVID, ceea ce reprezintă 53,7 la sută din efectivul total, transmite MOLDPRES.

Un comunicat al instituției anunță că cei mai exemplari la capitolul vaccinare anti-Covid-19 dintre polițiștii de frontieră sunt lucrătorii medicali, imunizați 100%, fiind urmați de elevii și corpul didactic al Centrului de Excelență în Securitatea Frontierei cu o rată de imunizare de 90%, dar și personalul mai multor Sectoare ale Poliției de Frontieră, cum ar fi Cosăuți, Costești, Stoianovca, Olănești, cu peste 80%.

Potrivit informației prezentate, în minivacanța de la sfârșitul lunii august au fost activate echipaje mobile de vaccinare, unde polițiștii de frontieră au avut posibilitatea imunizării chiar la locul de muncă. În acest sens,  150 de angajați au acceptat să se vaccineze, conștientizând pericolul care îl prezintă pentru sănătate Covid-19. De menționat că echipajele mobile își vor reactiva misiunile și vor merge repetat prin Sectoarele Poliției de Frontieră. 

Conform comunicatului Poliției de Frontieră, în prezent există șapte cazuri în care angajații instituției au fost testați pozitiv la Covid-19. Toți au o formă ușoară a virusului și urmează tratament la domiciliu.

Foto: Poliția de Frontieră

img21006408

img21006408

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!