ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Maia Sandu: „Voi continua să susțin eforturile îndreptate spre modernizarea sistemului de apărare națională”

14:14 | 02.09.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 2 sep. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, Comandat Suprem al Forțelor Armate, a participat astăzi la evenimentul de celebrare a celor 30 de ani de la crearea Armatei Naționale, relatează MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

Șefa statului a felicitat întreg efectivul Armatei Naționale - pe cei care au stat la bazele instituției, acum trei decenii, și pe cei care asigură în prezent securitatea statului - și a adus un omagiu veteranilor Armatei Naționale și eroilor căzuți în lupta pentru independența și integritatea țării noastre.

În adresarea sa către militari, Maia Sandu a menționat că, în acești 30 de ani, instituția Armatei a cunoscut mai multe etape de reformare și restructurare. „Este un proces care încă nu s-a încheiat și căruia trebuie să-i dăm un nou impuls, pentru a avea armata modernă, profesionistă și dotată pe care ne-o dorim cu toții și pe care să ne putem bizui”, a spus Președintele Maia Sandu. Totodată, șefa statului a subliniat că, în procesul de reformare, cea mai importantă resursă a Armatei sunt oamenii, care trebuie să aibă condițiile necesare pentru un serviciu eficient, acces la instruire continuă și să fie promovați în funcție după merit. În paralel, Forțele Armate trebuie să fie asigurate cu tehnică militară și cu armament performant.

„Acestea sunt prioritățile momentului și, în calitate de Comandant Suprem al Forțelor Armate, voi continua să susțin eforturile îndreptate spre modernizarea sistemului de apărare națională”, a afirmat Președintele Maia Sandu. Cât privește așteptările de la Armată, acestea țin de profesionalism, disciplină, corectitudine și devotament față de Patrie. Să fie pregătită și să-și îndeplinească necondiționat misiunile pe plan intern și extern, și să servească țara și poporul, nu partide politice sau interese de grup. Sunt elemente-cheie pentru a ridica prestigiul serviciului militar și al profesiei de militar, făcând din ele un motiv de mândrie, a spus Președintele.

Pe final, Maia Sandu le-a dorit tuturor militarilor și angajaților civili ai Armatei Naționale determinare și dinamism pentru a răspunde provocărilor timpului și celor profesionale. „Avem, împreună, o misiune ambițioasă, care necesită multă muncă, determinare și curaj. Vă chem să facem echipă comună, întru binele țării și al Armatei Naționale. Am toată încrederea că, împreună, vom reuși”, a spus Președintele Maia Sandu, Comandat Suprem al Forțelor Armate.

Foto: Președinție

img21006411

img21006411

img21006411

img21006411

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!