ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Administrației de Stat a Drumurilor

15:11 | 02.09.2021 Categorie: Comunicate

Reabilitarea unui segment al drumului R1, care traversează trei localități din raionul Ungheni – discutată în cadrul unei întrevederi cu antreprenorul Evrascon 

Chişinău, 2 sep. /MOLDPRES/. Reprezentanții ASD au desfășurat o ședință cu antreprenorul Evrascon JSC (Azerbaidjan) pe marginea progresului lucrărilor de reabilitare a unui sector cu o lungime de 22,1 km a drumului național R1 Chișinău – Ungheni – Sculeni. 

Segmentul în reparație traversează localitățile Cornești, Romanovca și Pârlița din raionul Ungheni. 

Antreprenorul a informat că efectuează în prezent lucrări de amenajare a intrărilor în curți și a acceselor laterale, executare a acostamentelor, instalare a bordurilor, cât și reparație a podurilor. 

Tronsonul de 22,1 km are un progres de execuție de circa 87%. 

Reparația sectorului de drum, care este parte a traseului național R1 este finanțată din împrumutul de circa 15 milioane de euro, alocat Guvernului Republicii Moldova de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Reamintim că beneficiarul și-a exprimat anterior îngrijorarea privind stagnarea lucrărilor de reabilitare și a solicitat explicații și clarificări de la Antreprenor. Acesta a informat că se confruntă cu problemele de ordin financiar. 

ASD monitorizează permanent derularea contractelor încheiate cu Evrascon și acordă tot suportul necesar pentru implementarea lucrărilor, care trebuiau să fie finalizate încă în anul 2016. 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!