ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cooperarea bilaterală moldo-franceză a fost discutată la Chișinău

15:12 | 02.09.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 2 sep. /MOLDPRES/. Ne bucurăm să vedem că Moldova este tot mai aproape de integrarea europeană. Afirmația a fost făcută la Chișinău de ministrul pentru Europa și Afaceri Externe al Republicii Franceze, Jean Yves Le Drian, în cadrul unei conferințe comune cu ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, comunică MOLDPRES.

Șeful diplomației moldovenești a menționat că acesta este prima vizită a unui ministru francez de după 2014. „Franța și Moldova nu au fost niciodată atât de apropiate ca acum. Astăzi am discutat mai multe proiecte legate de reîmpădurire, irigare, aprovizionare cu apă și canalizare, eficiența energetică. Vrem să redăm un impuls inclusiv educației bilingve francofone în Republica Moldova. Vom dinamiza sprijinul pentru formarea cadrelor didactice moldovenești, clasele bilingve și burse de mobilitate pentru profesori. De asemenea, Franța va ajuta Autoritatea Națională de Integritate să își consolideze capacitatea de combatere a corupției, inclusiv în clasa politică”, a spus Popescu.

Ministru francez a menționat că este plăcut surprins să vadă că “Moldova este gata să își croiască propriul destin și că este mai aproape de integrarea europeană”. „Afirmăm întreaga noastră susținere în privința priorităților lansate de șeful statului, Maia Sandu și va asigurăm că aveți toată susținerea Franței în întărirea aspirațiilor spre ancorarea europeană a Republicii Moldova”, a declarat Jean Yves Le Drian.

El a adăugat că Franța și Republica Moldova au convenit să continue schimburile politice pentru Summit-ul Parteneriatului Estic al UE, planificat pentru luna decembrie a acestui an și viitoarea președinție franceză a Uniunii Europene în primul semestru al anului 2022.

Foto: MAEIE

img21006417

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!