ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Viceprim-ministrul Vlad Kulminski a avut o întrevedere cu Ambasadorul României Daniel Ioniță

15:52 | 02.09.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 2 sep. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul Vlad Kulminski a avut o întrevedere cu Ambasadorul României în Republica Moldova Daniel Ioniță, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

În contextul discuției avute, oficialii s-au referit la situația actuală în procesul de reglementare transnistreană, agenda de lucru și prioritățile Chișinăului pe diverse subiecte de importanță majoră pentru populația de pe ambele maluri ale Nistrului, perspectivele avansării în procesul de reglementare.

Au fost abordate și alte teme de actualitate precum: respectarea drepturilor omului în raioanele de est ale țării, situația școlilor cu predare în grafie latină, libera circulație și participarea în traficul rutier internațional a automobilelor din regiunea transnistreană.

S-a menționat sprijinul consecvent al României în calitate de susținător activ al modernizării țării și al implementării proiectelor de dezvoltare regională, inclusiv în domeniile social-economic și al educației, cu acordarea unui sprijin consistent în reabilitarea și reconstrucția grădinițelor și a instituțiilor de învățământ.

Foto: Biroul politici de reintegrare

img21006418

img21006418

img21006418

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!