ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Elevii din 78 de școli vor studia în format mixt

16:16 | 02.09.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 2 sep. /MOLDPRES/. 10 școli din cele 88 care au început anul de studii în format mixt – cu prezența fizică și online, vor asigura zilnic prezența fizică a elevilor la ore începând cu data de 3 septembrie. O parte din cele 10 școli vor organiza procesul educațional în două schimburi. În același timp, în unele cazuri, directorii au reevaluat spațiile școlare disponibile identificând soluții pentru ca toți elevii să poată veni la școală, cu respectarea cerințelor epidemiologice legate de pandemia de COVID-19. Anunțul a fost făcut astăzi de conducerea Ministerul Educației și Cercetării, comunică MOLDPRES.

Potrivit surse citate, ministrul Educației și Cercetării, Anatolie Topală, a avut o ședință de lucru cu șefii Organelor locale de specialitate în domeniul învățământului, dar și cu mai mulți directori ai instituțiilor de învățământ care activează în baza modelelor mixte de studii, solicitându-le o analiză reală a situației, argumentarea modelului ales de către instituții, precum și propuneri de îmbunătățire a scenariilor actuale.

Astfel, pentru moment, 78 din cele 1 240 de instituții de învățământ primar, gimnazial și liceal activează în format mixt – online și cu prezența fizică a elevilor.  Dintre acestea, 71 sunt din Chișinău, 3 – din Dondușeni, 3 – din municipiul Bălți și una – din Dubăsari.

Ieri, ministrul Educației și Cercetării, Anatolie Topală, împreună cu ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, au avut o discuție cu reprezentanții Asociației Obștești (AO) „Părinți Solidari”, care au cerut revizuirea hotărârii adoptate de CNESP, în special, în partea care ține de anularea prevederii de păstrare a distanței de 1 m între elevi în sălile de clasă. Solicitarea este argumentată prin faptul că această prevedere nu permite unui anumit număr de instituții să organizeze procesul educațional cu prezența fizică a tuturor elevilor în școală.

Foto: edupedu.ro

img21006419

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!