ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Opt moldoveni au ajuns la spital în România în urma unui accident cu implicarea unui microbuz

16:55 | 02.09.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 2 sep. /MOLDPRES/. Un accident rutier cu implicarea unui microbuz cu moldoveni a avut loc la amiaza zilei de astăzi în raza localității Andreneasa, județul Mureș, din România. În urma impactului, 13 persoane au avut de suferit, iar opt au ajuns la spital, comunică MOLDPRES.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova la București, s-a autosesizat în legătură cu producerea accidentul și va monitoriza situația.

Din informațiile apărute în presa de peste Prut, în microbuz se aflau 9 cetățeni moldoveni, dintre care opt au fost transportați la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate iar o persoană a refuzat spitalizarea. 

La locul accidentului a fost trimis şi elicopterul SMURD, care a preluat-o pe una din victime. Autoturismul implicat în accident era condus de o femeie, de 36 de ani, din Târgu-Mureş, iar microbuzul - de un bărbat, de 57 de ani, din judeţul Iaşi. Potrivit presei române, ambii conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

Cazul a fost repartizat spre monitorizare și responsabililor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al Ministerului Afacerilor Interne.

Foto: IGSU

img21006421

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!