ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Președintele Maia Sandu a discutat cu ministrul pentru Europa și Afaceri Externe al Franței

18:07 | 02.09.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 2 sep. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o întrevedere cu ministrul pentru Europa și Afaceri Externe al Republicii Franceze, Jean-Ives Le Drian, care se află într-o vizită de lucru la Chișinău, relatează MOLDPRES cu referire la Serviciul prezidențial de presă.

Oficialii au trecut în revistă acțiunile lansate în urma discuției pe care șefa statului a avut-o la Paris cu Președintele Emmanuel Macron, în luna februarie, dar și progresele atinse între timp.

„Am salutat decizia privind finanțarea, de către Agenția Franceză de Dezvoltare (AFD), a unor proiecte de infrastructură în țara noastră. Am discutat și despre decizia de a sprijini Autoritatea Națională de Integritate. Mi-am exprimat, totodată, speranța că vom putea urgenta semnarea unor acorduri importante pentru cetățenii noștri - cu privire la evitarea dublei impuneri și privind protecția socială - și că vom putea impulsiona relațiile comerciale”, a spus Maia Sandu.

Șefa statului a mulțumit Republicii Franceze pentru sprijinul acordat Republicii Moldova în procesul de reforme interne, precum și în dialogul cu Uniunea Europeană, a cărei președinție Parisul o va prelua la 1 ianuarie 2022. „De asemenea, am beneficiat de prezența înaltului oficial francez pentru a-i transmite Președintelui Emmanuel Macron invitația de a vizita Republica Moldova”, a menționat Președinta Maia Sandu.

Foto: Președinție

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!