ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul pentru reintegrare a avut o întrevedere cu Ambasadoarea Germaniei

18:43 | 02.09.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 2 sep. /MOLDPRES/. Vicepremierul Vlad Kulminski s-a întâlnit astăzi cu Angela Ganninger, Ambasadoarea Republicii Federale Germane în Republica Moldova, informează MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

Oficialii au efectuat un schimb de opinii despre evoluțiile și prioritățile actualului Guvern pe dimensiunea reglementării transnistrene și cea a realizării dezideratului de reîntregire a țării, fiind punctate pozițiile Chișinăului pe un șir de subiecte actuale de pe agenda procesului de negocieri.

De asemenea, a fost enunțată disponibilitatea delegației moldovenești de a participa la lucrările unei noi conferințe bavareze pentru promovarea măsurilor de consolidare a încrederii, în eventualitatea organizării acesteia în anul curent.

Vlad Kulminski a mulțumit Germaniei pentru multipla asistență de dezvoltare oferită țării noastre întru modernizarea infrastructurii și sporirea calității serviciilor publice prestate cetățenilor, relevată și prin implementarea proiectelor menite să apropie cetățenii de pe ambele maluri ale Nistrului și să le asigure un nivel de trai decent.

La finalul întrevederii a fost reconfirmată dorinţa comună de a extinde și a dinamiza relaţiile de colaborare excelente între cele două state.

Foto: Biroul politici de reintegrare

img21006427

img21006427

img21006427

img21006427

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!