ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Clasele bilingve francofone vor fi susținute suplimentar

09:42 | 03.09.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 3 sep. /MOLDPRES/. Pentru a stimula și perpetua Proiectul claselor bilingve francofone în instituțiile de învățământ secundar general din țara noastră, a fost semnată Convenția de Parteneriat între Ministerul Educației și Cercetării, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Ambasada Franței în Republica Moldova, Alianța Franceză din Moldova, Organizația Internațională a Francofoniei și Agenția Universitară a Francofoniei, comunică MOLDPRES.

La evenimentul care a avut loc ieri la Liceul Teoretic „Gheorghe Asachi" din capitală a participat  ministrul francez de Externe Jean-Yves Le Drian, aflat în vizită la Chișinău, ministrul Educației și Cercetării Anatolie Topală și șeful diplomației moldovene Nicu Popescu.

Convenția are drept scop realizarea unui șir de obiective, precum: asigurarea unor studii de calitate în limba franceză, în conformitate cu programele elaborate și aprobate de MEC; monitorizarea și evaluarea predării/învățării limbii franceze și în limba franceză în clasele bilingve francofone; asigurarea recunoașterii internaționale a învățământului bilingv din Moldova și obținerea sau reconfirmarea prestigiului de către liceele bilingve din Republica Moldova în cadrul rețelei LabelFrancÉducation; facilitarea inserției profesionale a absolvenților claselor bilingve francofone; sprijinirea formării inițiale și continue a profesorilor care predau în clasele bilingve francofone.

În prezent, opt licee din Republica Moldova participă în Proiectul claselor bilingve francofone.

Foto: Ministerul Educației și Cercetării

img21006430

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!