ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Modificările la Legea cu privire la Procuratură au intrat în vigoare

10:29 | 03.09.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 3 sep. /MOLDPRES/. Decretul de promulgare și Legea pentru modificarea Legii nr. 3/2016 cu privire la Procuratură au fost publicate în Monitorul Oficial și au intrat în vigoare, comunică MOLDPRES.

Documentul prevede instituirea mecanismului de evaluare a performanțelor Procurorului General. Astfel, în conformitate cu procedura de evaluare, Consiliul Superior al Procurorilor examinează raportul Comisiei de evaluare a performanțelor Procurorului General. În urma examinării, Consiliul Superior al Procurorilor adoptă o hotărâre cu privire la acordarea unuia din următoarele calificative: ”excelent”, ”bine”, ”nesatisfăcător”.

În cazul adoptării hotărârii privind acordarea calificativului ”nesatisfăcător”, Consiliul Superior al Procurorilor propune Președintelui Republicii Moldova eliberarea din funcție a Procurorului General.

Evaluarea performanțelor Procurorului General se va efectua de comisia specială, în baza unui Regulament. Această procedură nu va putea avea loc mai des decât o data în an.

Sursă: monitorul.gov.md

img21006432

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!