ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

România menține Republica Moldova printre statele cu risc epidemiologic redus

11:00 | 03.09.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 3 sep. /MOLDPRES/. Comitetul Național pentru Situații de Urgență din România a actualizat ieri lista țărilor/teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat. Potrivit listei, Republica Moldova rămâne în zona verde, transmite MOLDPRES.

Persoanele care vin din zona galbenă nu intră în carantină dacă sunt vaccinate împotriva COVID-19, au trecut prin boală sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore. Dacă o persoană vine din zona roşie, fie este vaccinată sau trecută prin boală, intră în carantină. 

Măsura carantinei se aplică pentru 14 zile, dar rămâne valabilă şi prevederea potrivit căreia dacă o persoană carantinată face un test COVID-19 în a opta zi de carantină şi rezultatul e negativ poate ieşi din carantină în a zecea zi.

Sunt scutiți de carantină copiii sub 6 ani, fără condiții, și cei cu vârste între 6 și 16 ani, dacă au un test COVID negativ.

În plus, sunt scutiți de carantină cei care stau mai puțin de 3 zile pe teritoriul României.

img21006435

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!