ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Procurorul General a depus o sesizare la Curtea Constituțională

13:56 | 03.09.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 3 sep. /MOLDPRES/. Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, s-a adresat astăzi cu o sesizare la Curtea Constituțională în vederea controlului constituționalității modificărilor operate de Parlament la Legea cu privire la Procuratură, relatează MOLDPRES.

“Prin sesizarea depusă, Procurorul General solicită Înaltei Curți suspendarea acțiunii Legii pentru modificarea Legii cu privire la Procuratură, până la soluționarea în fond a cauzei, precum și exercitarea controlului constituționalității noilor modificări”, se arată în comunicatul emis de instituție.

Conform surse citate, Procuratura Generală își exprimă dezacordul cu modul în care respectivele modificări au fost promovate și adoptate. „Modificările riscă să producă efecte care aduc grave atingeri principiilor constituționale privind independența Procuraturii și separația puterilor în stat”, se mai spune în comunicat.

Astăzi, modificările operate de Parlament la 24 august, în Legea pentru modificarea Legii cu privire la Procuratură au intrat în vigoare, după ce au fost publicate în Monitorul Oficial.

img21006444

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!