ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul Italiei ar putea introduce vaccinarea anti-Covid obligatorie pentru toată populația

14:42 | 03.09.2021 Categorie: Externe

Roma, 3 sep. /MOLDPRES/. După dispute în contradictoriu, guvernul italian este pregătit să introducă vaccinarea obligatorie. Premierul Mario Draghi a precizat într-o conferință de presă că din această lună o a treia doză va fi administrată persoanelor vulnerabile, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24.

Guvernul de la Roma vrea să-și îndeplinească obiectivul de a avea până la sfârșitul lui septembrie 80% din populație imunizată. Autoritățile au impus deja angajaților din domeniul medical să se vaccineze dacă vor să-și mai ia salariul. De asemenea, este o cerință și pentru personalul din școli și universități. Angajații din școli, profesori, portarii, personal tehnic și administrativ, sunt obligați, din 1 septembrie, să prezinte certificatul verde. În absența documentului, după 5 zile de absență nejustificată, se va declanșa suspendarea contractului de muncă și a salariului, conform La Repubblica.

O bună parte a societății civile, dar și mai mulți miniștri din executiv fac presiuni pentru a extinde obligația asupra întregii populații, dacă nivelul de 80% nu va fi atins luna aceasta. Până acum 70% dintre italienii cu vârste de peste 12 ani au primit cel puțin o doză, 63% au schema completă.

În zilele următoare Italia începe vaccinarea cu cea de-a treia doză pentru persoanele vulnerabile. 

"Vom începe inocularea celei de-a treia doze persoanelor fragile, în septembrie", a declarat ministrul italian al Sănătăţii, Roberto Speranza, aflat în conferința de presă, alături de premierul Mario Draghi.

Șeful guvernului italian a mai anunțat că Italia pregăteşte extinderea utilizării aşa-numitului paşaport sanitar, necesar în prezent pentru călătorii pe distanţe lungi, pentru acces la numeroase activităţi recreative sau de divertisment şi, în acelaşi timp, obligatoriu şi pentru personalul din şcoli.

img21006447

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!