ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Administrației de Stat a Drumurilor

17:20 | 03.09.2021 Categorie: Comunicate

Lucrările de construcție a drumului de ocolire a localității Bahmut – executate în proporție de circa 35%

Chişinău, 3 sep. /MOLDPRES/. În cadrul unei întrevederi a reprezentanților Administrației de Stat a Drumurilor cu antreprenorul Rutador, s-a discutat despre implementarea lucrărilor de construcție a drumului de ocolire a localității Bahmut din raionul Călărași. 

În prezent, antreprenorul execută lucrări de terasamente și amenajare a stratului drenant. 

Contractul privind construcția drumului de ocolire a localității Bahmut înregistrează un progres lent al lucrărilor de circa 35%. Antreprenorul a comunicat că stagnarea este cauzată de condițiile meteo nefavorabile. 

Proiectul de construcție a drumului cu o lungime de circa 6 km, parte a drumului național R1 Chişinău – Ungheni – frontiera cu România prevede 2 benzi de circulație, podețe, un pasaj pietonal subteran și 3 intersecții. 

Contractul are o valoare totală de peste 5 milioane de euro, bani alocați Guvernului Republicii Moldova de către Uniunea Europeană cu titlu de grant. 

Antreprenorul și-a asumat obligația de a finaliza lucrările de construcție a drumului de ocolire a localității Bahmut către sfârșitul anului 2021.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!