ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Reprezentanții politici de la Chișinău și Tiraspol au abordat cele mai actuale probleme de pe agenda dialogului

18:18 | 03.09.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 3 sep. /MOLDPRES/. La sediul din or. Bender al Misiunii OSCE în Moldova a avut loc astăzi o întrevedere de lucru dintre negociatorul principal din partea Chișinăului, viceprim-ministrul pentru reintegrare Vlad Kulminski, și reprezentantul politic în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană din partea Tiraspolului, Vitalii Ignatiev, relatează MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

Reprezentanții politici au examinat cele mai actuale subiecte de pe agendă și au convenit asupra necesității identificării unor soluții în interesele locuitorilor de pe ambele maluri ale Nistrului.

Problematica autovehiculelor cu plăci de model neutru a figurat pe agenda discuțiilor, fiind relevate potențiale mecanisme practice de eficientizare a activității punctelor de înmatriculare din orașele Tiraspol și Rîbnița și de sporire a numărului de beneficiari ai acestui serviciu public oferit de autoritățile Republicii Moldova.

De asemenea, s-a agreat ca în timpul apropiat să fie relansată activitatea grupurilor de lucru sectoriale, în special a experților în domeniul transportului auto în vederea stabilirii soluțiilor tehnice la problemele care apar în proces.

La fel, au fost abordate și alte subiecte importante, precum aprovizionarea cu loturi de vaccin împotriva Covid-19 a locuitorilor de pe ambele maluri ale Nistrului, asigurarea bunei funcționări a școlilor cu predare în grafie latină, eliminarea impedimentelor în calea liberei circulații ș.a.

Următoarea întrevedere a reprezentanților politici va fi convenită în procesul lucrului.

img21006463

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!