ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ucraina a primit din partea SUA un lot de medicamente anti-Covid de ultima generație

14:37 | 05.09.2021 Categorie: Externe

Washington, 5 sep. /MOLDPRES/. Organizația americană de caritate Direct Relief a furnizat Ucrainei 60 000 de fiole de medicamente anti-Covid de ultima generație. Aceste ajutoare au fost coordonate în timpul recentei vizite a președintelui ucrainean Volodimir Zelenski în SUA, relatează MOLDPRES cu referire la UNIAN.

Ambasada Ucrainei la Washington a contribuit la tranșarea acestui nou pachet de ajutor umanitar american în valoare de 20 mln de dolari. Medicamentele se numesc Blamlanivimab și Etesevimab și sunt destinate pacienților cu forme ușoare și medii de Covid pentru a preîntâmpina formele grave.

Lotul umanitar va agunje în Ucraina în zilele următoare. Ucraina se află la începutul valului 4 al pandemiei. De la începutul ei, în țară au fost înregistrate 2 297 534 de cazuri de coronavirus și 53 983 de decese. 

img21006484

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!