ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În ultimele luni, peste 4.800 de încălcări rutiere au fost comise de șoferi cu autovehiculele înmatriculate în străinătate

09:31 | 06.09.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 6 sep. /MOLDPRES/. În perioada mai-august, polițiștii au înregistrat peste 4.800 de încălcări rutiere comise de către șoferii cu autovehiculele înmatriculate în străinătate, comunică MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului Național de Securitate Publică, începând de astăzi, 6 septembrie și până în data de 30 septembrie, în toate punctele de trecere a frontierei conducătorii vehiculelor cu numere străine vor fi verificați la fel de strict ca orice alt șofer al unui vehicul înmatriculat în Republica Moldova.

Conform surse citate, pentru a se evita dublarea verificărilor și crearea incomodități șoferilor, acțiunile preconizate se vor desfășura în comun de către INSP și Poliția de Frontieră.

Șoferii care vor avea încălcări comise anterior și amenzi încă neachitate, vor avea posibilitatea de a le plăti pe loc, la sucursalele bancare de pe teritoriul punctelor de trecere. Procedura de documentare a unei contravenții va dura doar câteva minute.

INSP solicită conducătorilor vehiculelor înregistrate în alte state să verifice preventiv dacă nu au înregistrate încălcări la camerele de supraveghere ale traficului rutier. În acest sens ei se pot adresa oricărui echipaj de patrulare și vor fi imediat verificați în baza de date.

Instituția anunță că scopul acțiunii este descurajarea conducătorilor auto de la eschivarea achitării amenzilor.

Foto: INSP

img21006488

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!