ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Construcția podului peste Nistru, în preajma localității Cosăuți a fost discutată la Soroca

09:51 | 06.09.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 6 sep. /MOLDPRES/. Vicepremierul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, conducerea Ministerului Mediului și a Administrației de Stat a Drumurilor, a Poliției de Frontieră, reprezentanții Agenției de Stat a Drumurilor (Ucraina) și ai companiilor de proiectare din cele două țări au efectuat o vizită de lucru în localitatea Cosăuți din raionul Soroca, în cadrul căreia a fost abordată construcția podului peste râul Nistru, comunică MOLDPRES.

Podul va face legătură între localitatea Cosăuți și orașul Yampil (Ucraina) și va avea o lungime de circa 641 de metri, 2 benzi de circulație, 2 benzi de siguranță, 2 piste pentru cicliști, 2 trotuare pietonale și o estacadă cu o lungime de circa 667 de metri pe partea ucraineană.

Drumul de acces spre pod cu o lungime de circa 7 km este preconizat în preajma localităților Cosăuți și Iorjnița, ajungând spre drumul de ocolire a municipiului Soroca. Acest drum va asigura conexiunea podului peste Nistru cu drumul național R14.1 R14 – Cosăuți – frontiera cu Ucraina și va fi construit din mijloacele financiare ale Republicii Moldova.

Podul peste râul Nistru va asigura un coridor de tranzitare a teritoriului Moldovei către Uniunea Europeană, precum și va reduce considerabil timpul de deplasare din Chișinău spre Kiev.

Foto: ASD

img21006490

img21006490

img21006490

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!