ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comemorări 11 septembrie: Biden se va deplasa în cele trei locuri emblematice ale atentatelor

10:44 | 06.09.2021 Categorie: Externe

Washington, 6 sep. /MOLDPRES/. Preşedintele SUA Joe Biden va vizita sâmbătă 11 septembrie cele trei locuri emblematice ale atentatelor care au avut loc în urmă cu 20 de ani: New York, Pennsylvania (est) şi Pentagonul, a anunţat sâmbătă Casa Albă, relatează AFP, citată de Agerpres și MOLDPRES.

Potrivit unui comunicat, preşedintele american şi soţia sa Jill Biden vor ''aduce un omagiu şi vor comemora vieţile pierdute'' la New York, unde au căzut turnurile gemene de la World Trade Center, în Shanksville, Pennsylvania, unde s-a prăbuşit un avion deturnat de patru jihadişti şi în Arlington, Virginia, în apropiere de Washington, unde a fost atacat Departamentul Apărării al SUA.

Joe Biden a dorit să marcheze simbolic această a douăzecea comemorare prin retragerea ordonată a trupelor americane din Afganistan, unde au fost trimise în urma atacurilor din 11 septembrie 2001.

Dar războiul din Afganistan s-a încheiat în haos, Statele Unite fiind surprinse de avansarea rapidă a talibanilor şi 13 militari americani au fost ucişi într-un atentat la Kabul, notează AFP.

Foto: Reuters

img21006492

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!