ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ambasadorul agreat al UE la Chișinău a prezentat copiile scrisorilor de acreditare

11:45 | 06.09.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 6 sep. /MOLDPRES/. Ambasadorul agreat al Uniunii Europene în Republica Moldova, Janis Mazeiks, a prezentat astăzi copiile scrisorilor de acreditare vicepremierului Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, relatează MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE.

În cursul discuției, vicepremierul Nicu Popescu a evidențiat caracterul strategic al relației cu Uniunea Europeană și a efectuat o trecere în revistă a obiectivelor principale pe termen scurt și mediu în promovarea parcursului european al Moldovei, inclusiv în cadrul Parteneriatului Estic. 

Oficialul a exprimat certitudinea că autoritățile de la Chișinău urmează să valorifice pe deplin oportunitățile în asemenea domenii ca economie, digitalizare, infrastructură, sănătate, mediu ambiant. 

De asemenea, șeful diplomației moldovene a apreciat rolul partenerilor europeni în procesul de susținere a implementării Acordului de Asociere, asistența generoasă acordată de Uniunea Europeană și perspectivele noi pe care aceasta le deschide pentru consolidarea reformelor interne și creșterea prosperității cetățenilor țării.  

La finele întrevederii, ministrul de Externe Nicu Popescu a adresat felicitări noului șef al Delegației UE pentru numirea în post și i-a urat succes în exercitarea mandatului său în Republica Moldova pentru a dezvolta relațiile de parteneriat cu Uniunea Europeană.

Foto: MAEIE

img21006497

img21006497

img21006497

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!