ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Din 1 octombrie pensiile în R. Moldova vor crește

15:31 | 06.09.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 6 sep. /MOLDPRES/. Începând cu 1 octombrie curent, 183 mii de pensionari cu stagiu complet de cotizare vor primi o pensie minimă de 2000 de lei lunar. Anunțul a fost făcut astăzi într-o conferință de presă de Premierul Natalia Gavrilița, comunică MOLDPRES.

Potrivit premierului, în medie cu 366 de lei va crește pensia pentru persoanele cu stagiul complet de cotizare și totodată, 125 mii de persoane cu un stagiu incomplet de cotizare vor beneficia de o creștere a pensiei în medie cu 398 de lei. Alocațiile pentru 84 de mii de beneficiari de alocații sociale, mărimea cărora depinde de valoarea pensiei minime vor crește în medie cu 450 de lei.

De asemenea, de la 1 octombrie 2021, toți pensionarii vor beneficia de o indexare cu 3,86% a pensiilor. „Costurile acestei majorări sunt acoperite de acumulările bugetare din acest an, care au crescut. Sunt sigură că veștile bune pentru pensionari vor continua”, a opinat Gavrilița.

Prezent  la conferință, ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari a precizat că noile modificări prevăd sprijin pentru pensionarii vulnerabili, cu cele mai mici pensii. “428 de mii de oameni vor beneficia de aceste creșteri”, a spus Spatari.

Șeful Cabinetului de miniștri a precizat că în această săptămână urmează să fie adoptate hotărârile de Guvern și proiectele de lege care susțin această majorare de pensii.

Foto: Guvern

img21006508

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!