ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Circa 450 de obiecte explozive au fost lichidate de geniștii Armatei Naționale

15:38 | 06.09.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 6 sep. /MOLDPRES/. Geniștii Armatei Naționale au neutralizat în weekend circa 450 de obiecte explozive și peste 1 500 de cartușe, în două localități din raioanele Ștefan Vodă și Căușeni, comunică MOLDPRES.

Potrivit şefului Serviciului Geniu, Adrian Efros, echipa de deminare a Batalionului de Geniu „Codru” a intervenit în localitatea Răscăieţii Noi, raionul Ştefan Vodă, unde, pe un câmp agricol din apropiere, au fost depistate 250 de muniții și peste 450 de cartușe.

Tot în zilele de odihnă, militarii din Brigada de infanterie motorizată „Ștefan cel Mare” au fost solicitați în satul Plop-Ştiubei, raionul Căuşeni. În urma cercetării terenului, au fost identificate 198 de obiecte explozive și 1 100 cartușe.

Potrivit Ministerului Apărării, toate munițiile erau din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial și prezentau un risc sporit pentru viaţă.

Datele statistice arată că de la începutul anului, geniștii Armatei Naționale au executat 152 de misiuni și nimicit peste 700 de muniții în diferite raioane ale țării.

Foto: Ministerul Apărării

img21006509

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!