ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Administrației de Stat a Drumurilor

18:01 | 06.09.2021 Categorie: Comunicate

Reacția ASD privind problema evacuării apelor de pe partea carosabilă a drumului din localitatea Zâmbreni a raionului Ialoveni

Chişinău, 6 sep. /MOLDPRES/. Conducerea ASD a efectuat o vizită de lucru în localitatea Zâmbreni din raionul Ialoveni pentru a examina problema evacuării apelor de pe partea carosabilă a drumului și inundațiile provocate de către acestea, despre care a atenționat primăria Zâmbreni. 

Directorul general interimar al ASD, Sergiu Bejan a inspectat sectoarele de drum afectate și le-a comunicat autorităților locale din Zâmbreni că va desfășura o ședință de lucru cu compania de proiectare, în cadrul căreia va identifica o soluție de remediere a situației. 

Tronsonul cu o lungime de circa 9 km, care începe după localitatea Pojăreni, traversând localitățile Costești și Zâmbreni din raionul Ialoveni, este parte a contractului de îmbunătățire a Coridorului 16, care se desfășoară pe o lungime totală de peste 34 km de drum. 

Contractele privind reabilitarea Coridorului 16 au fost încheiate cu 3 companii din Republica Moldova în cadrul Proiectului de Îmbunătățire a Drumurilor Locale la începutul lunii noiembrie a anului 2020. 

Lucrările de îmbunătățire a sectorului de drum din localitățile Costești și Zâmbreni au o valoare de circa 95 de milioane de lei, bani alocați Guvernului Republicii Moldova de către Banca Mondială cu cofinanțare din Fondul Rutier. 

Lucrările vor fi finalizate integral în luna iunie a anului 2022.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!