ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pele a fost spitalizat

08:47 | 07.09.2021 Categorie: Sport

Brasilia, 7 sep. /MOLDPRES/. Fosta legendă a fotbalului brazilian şi mondial, Pele (80 ani), se află în spital de şase zile, însă un purtător de cuvânt de-al său a menţionat că nu are probleme grave de sănătate, scrie Reuters, citată de Agerpres și MOLDPRES.

Site-ul de ştiri Globo a indicat că Pele era internat la spitalul ''Albert Einstein'' din Sao Paolo pentru efectuarea unor analize de rutină, însă ulterior i s-ar fi diagnosticat o nouă problemă, nespecificată.

Joe Fraga, managerul lui Pele, a precizat că nu există niciun motiv de îngrijorare. ''Set complet de analize de sânge, ecografii, colonoscopie şi restul de investigaţii... acestea nu pot fi făcute într-o singură zi'', a transmis Fraga într-un scurt mesaj.

Fostul mare fotbalist brazilian Edson Arantes do Nascimento "Pele" asigura la finele lunii trecute că se află "într-o stare foarte bună de sănătate" şi că a fost la spital pentru "examene de rutină", după ce s-a confruntat cu zvonuri privind faptul că "regele" ar fi leşinat.

Pele, în vârstă de 80 de ani, a explicat pe reţelele de socializare că a fost la spital pentru a efectua o serie de analize care au fost amânate din cauza pandemiei de Covid-19.

"Nu sunt demoralizat şi sunt într-o stare foarte bună de sănătate. Am fost să efectuez examene de rutină, pe care nu le-am putut face din cauza pandemiei", a comentat cel mai bun jucător al secolului XX, alături de o fotografie alb-negru în care apare zâmbind.

Pele, singurul fotbalist din istorie care a câştigat trei Cupe Mondiale (1958, 1962, 1970), s-a confruntat cu numeroase probleme de sănătate în ultimii ani, fosta vedetă a lui Santos limitându-şi ieşirile în public.

Foto: Reuters

img21006520

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!