ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Vietnam un bărbat de 28 de ani va face 5 ani de închisoare pentru încălcarea restricțiilor anti-Covid

11:49 | 07.09.2021 Categorie: Externe

Hanoi, 7 sep. /MOLDPRES/. În Vietnam un tânăr de 28 de ani va face cinci ani de închisoare pentru încălcarea restricțiilor anti-Covid. Potrivit mass-media vietnameze, opt persoane au fost infectate din cauza bărbatului, iar una dintre ele a murit din cauza Covid-19, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24.

Van Tri, bărbatul în vârstă de 28 de ani, a fost găsit vinovat de „răspândirea de boli infecțioase periculoase la alte persoane” după ce a mers, în iulie, în provincia sa natală, călătorind din orașul Ho Și Min în perioada de vârf a pandemiei de coronavirus. 

Principala acuzație constă în faptul că tânărul nu a respectat perioada de carantină obligatorie de 21 de zile când a ajuns acasă. El a fost testat pozitiv la coronavirus în 7 iulie.

Nerespectarea restricțiilor în perioada de carantină a dus la infectarea mai multor oameni cu coronavirus și îmbolnăvirea lor cu Covid-19. Una dintre persoanele îmbolnăvite a murit în 7 august, conform Agerpres.

O lungă perioadă de timp Vietnamul a menţinut numărul de infectări la un nivel scăzut. În prezent, țara se confruntă cu cea mai gravă perioadă a epidemiei sale de coronavirus. Autorităţile au anunţat peste 540.000 de infectări şi peste 13.000 de decese.

Foto: EPA

img21006523

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!