ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pele a fost supus unei intervenţii chirurgicale la colon

11:03 | 07.09.2021 Categorie: Sport

Sao Paulo, 7 sep. /MOLDPRES/. Legendarul fotbalist brazilian Edson Arantes do Nascismento ''Pele'' a anunţat că a fost supus sâmbătă unei intervenţii chirugicale la colon pentru îndepărtarea unei tumori şi va rămâne internat într-un spital din Sao Paulo, informează EFE, preluată de Agerpres și MOLDPRES.

"Sâmbăta trecută am fost operat pentru îndepărtarea unei leziuni suspecte la colonul drept. Tumoarea a fost identificată în timpul testelor pe care le-am menţionat în ultima săptămână", a scris Pele, în vârstă de 80 de ani, pe reţelele de socializare.

Fostul decar al Selecao, care se recuperează în secţia de terapie intensivă, s-a internat în urmă cu şase zile la spitalul Albert Einstein din Sao Paulo, pentru o serie de examene de rutină, care au fost amânate din cauza pandemiei de Covid-19.

În timpul controalelor medicale respective a fost identificată tumoarea care, după ce a fost îndepărtată, va fi supusă unei analize patologice, potrivit unei declaraţii a spitalului Albert Einstein.

"Prietenii mei, vă mulţumesc foarte mult pentru mesajele voastre de încurajare. Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru că mă simt foarte bine şi pentru că le-a permis medicilor Fabio şi Miguel să aibă grijă de sănătatea mea. Din fericire, sunt obişnuit să sărbătoresc marile victorii alături de voi. Voi mai face faţă încă unui meci cu zâmbetul pe buze, mult optimism şi bucuria de a trăi înconjurat de dragostea familiei şi a prietenilor mei", a mai scris Pele, care va împlini 81 de ani în octombrie.

Spitalul Albert Einstein, unul dintre cele mai prestigioase din Brazilia, a precizat că Pele se simte "bine" şi se "recuperează" la secţia de terapie intensivă, urmând să fie transferat marţi într-un salon.

Starea de sănătate a triplului campion mondial s-a deteriorat în ultimii ani, acesta fiind motivul, alături de pandemia de coronavirus, care l-a făcut să rămână practic închis în casa sa de pe litoralul din Sao Paulo, alături de familie şi prietenii săi apropiaţi, departe de atenţia presei.

Foto: Xinhua

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!