ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șase persoane vor ajunge pe banca acuzaților în dosarul filării unui judecător

12:23 | 07.09.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 7 sep. /MOLDPRES/. Șase persoane vor fi trimise în judecată pentru încălcarea inviolabilității vieții personale și familiale a unui judecător. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a anunțat astăzi că a finalizat urmărirea penală și a trimis în judecată dosarul, comunică MOLDPRES.

Procurorii au stabilit că informația despre viața privată a judecătorului a fost colectată fără consimţământul persoanei, cu utilizarea mijloacelor tehnice speciale destinate obţinerii ascunse a informaţiei. Datele au fost colectate în luna aprilie anul curent și ar avea anumite corelări cu activitatea persoanei cu demnitate publică pe anumite procese pe care le-a avut în gestiune.

Cei șase sunt bărbați cu vârste cuprinse între 25 și 40 de ani, iar unul din ei a fost anterior condamnat pentru alt gen de infracțiune. Față de toate șase persoane au fost aplicate măsuri preventive sub forma de obligare de nepărăsire a țării.

Potrivit legii, încălcarea inviolabilităţii vieţii personale se pedepseşte cu amendă în mărime de până la 37.500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de până la 240 de ore.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!