ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președinția a anunțat concurs pentru selectarea unui candidat la funcția de membru al CSP

14:02 | 07.09.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 7 sep. /MOLDPRES/. Președinția Republicii Moldova a anunțat astăzi organizarea și desfășurarea concursului de selectare a candidatului la funcția de membru al Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) din rândul societății civile, desemnat de către șeful statului, comunică MOLDPRES.

Potrivit instituției prezidențiale, concursul se va desfășura în conformitate cu Legea cu privire la Procuratură și Regulamentul privind modul de organizare și desfășurare a concursului de selectare a candidatului la funcția de membru al CSP din rândul societății civile, desemnat de către Președintele Republicii Moldova, aprobat printr-un decret din 2017.

Conform ultimelor modificări operate în legislație, CSP va fi format din 13 membri. Anterior, acesta avea 15 membri, cu următoarea componență: Procurorul General, șeful Procuraturii UTA Găgăuzia, președintele Consiliului Superior al Magistraturii, ministrul Justiției, Avocatul Poporului, președintele Uniunii Avocaților, patru procurori detașați, patru membri numiți din rândul societății civile.

img21006539

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!