ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Poliției de Frontieră

08:21 | 08.09.2021 Categorie: Comunicate

Situația la frontieră, în ultimele 24 de ore (07 - 08 septembrie 2021)

Chişinău, 8 sep. /MOLDPRES/. În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 30 183 traversări. Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 13 775 traversări persoane, dintre care 7 700 treceri la frontiera moldo-română, 2 887 treceri la frontiera cu Ucraina și 3 188 treceri aeriene.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în Republica Moldova) rămân a fi:
PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 3 188 traversări persoane;
PTF Leușeni – 3 049 traversări persoane;
PTF Sculeni – 1 750 traversări persoane;
PTF Cahul – 1 056 traversări persoane;
PTF Giurgiulești-Galați - 1 198 traversări persoane;

Pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:
- două persoane au încălcat regimul zonei de frontieră;
- un caz de trafic ilegal de bunuri;
- șapte încălcări privind folosirea vinietei și exploatarea vehiculelor;
- trei persoane identificate cu consemn național;
- patru teste PCR Covid-19 falsificate;
- 71 de persoane au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice (art. 76' al CC al RM);

În punctele de trecere a frontierei au fost supuse screeningului 30 183 persoane și completate 1 427 fișe epidemiologice individuale. La trecerea frontierei de stat nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19 (febră, rinoree, tuse seacă).

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 409 apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat, condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

NOTĂ: Poliția de Frontieră în continuare activează la capacitate în vederea diminuării riscului de răspândire a infecției de tip nou Coronavirus, în special la punctele de trecere a frontierei de stat, dar și se respectă măsurile de protecție individuală a personalului din subordine.

 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!