ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Direcției comunicare și relații publice a Parlamentului

09:01 | 08.09.2021 Categorie: Comunicate

Olesea Stamate a discutat cu membrii Grupului de lucru de nivel înalt al Consiliului Europei privind reforma justiției în Moldova

Chişinău, 8 sep. /MOLDPRES/. Președintele Comisiei juridice, numiri și imunități, Olesea Stamate, a discutat, în după-amiaza zilei de marți, cu  membrii Grupului de lucru de nivel înalt al Consiliului Europei privind reforma justiției în Republica Moldova, în regim de videoconferință.

La discuții a participat ministrul justiției, Sergiu Litvinenco.

Oficialii au făcut un schimb de opinii privind reformarea justiției, fiind accentuat interesul autorităților din Republica Moldova pentru expertiza și consultanța proiectelor, precum și pentru suport în implementarea acestora.

A fost accentuată importanța unui dialog și a unei colaborări constante cu Consiliului Europei, pentru obținerea rezultatelor în consolidarea instituțiilor de drept și a statului de drept în Republica Moldova.

A fost reiterat angajamentul de a colabora pe domeniul justiției și de a acționa în conformitate cu recomandările Consiliului Europei și a Comisiei de la Veneția. 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!