ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Echipele de pe ambulanță vor putea testa pacienții la COVID-19

09:53 | 08.09.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 8 sep. /MOLDPRES/. Serviciul de asistență medicală urgentă prespitalicească a fost dotat astăzi cu teste rapide pentru depistarea virusului SARS CoV-2, iar personalul medical din echipele de intervenție a fost instruit pentru a le putea utiliza, comunică MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Sănătății, intensificarea testării la COVID-19, inclusiv în cadrul serviciului de ambulanță va permite un control sporit al infecției și va contribui la reducerea cazurilor grave, deceselor sau a complicațiilor cauzate de COVID-19, prin confirmarea mai rapidă a diagnosticului și inițierea promptă a tratamentului corespunzător.

Conducerea MS a reiterat importanța purtării corecte a măștii de protecție, respectării regulilor de igienă respiratorie și a mâinilor și vaccinării împotriva COVID-19.

“În condițiile apariției noilor tulpini ale virusului SARS CoV-2, care sunt mai agresive și mult mai contagioase, vă îndemnăm să fiți responsabili și prudenți. Totodată, la primele simptome de boală, adresați-vă fără întârziere la medicul de familie sau să solicitați Serviciul 112”, se spune în comunicatul emis de instituție.

Ieri pe teritoriul Republicii Moldova au fost înregistrate 850 cazuri de infectare cu noul coronavirus, cifră record pentru ultimele luni.

Foto: MS

img21006554

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!