ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Poliției de Frontieră

10:54 | 08.09.2021 Categorie: Comunicate

Consolidarea cooperării moldo-polone pe diferite domenii de activitate

Chişinău, 8 sep. /MOLDPRES/. Șeful adjunct al Poliției de Frontieră Daniel Martnos, ca parte a delegației MAI care se află într-o vizită de lucru în Polonia, a avut o întrevedere cu șeful adjunct al Poliției de Frontieră Polone, Jacek Bajger.

Principalele subiecte abordate în cadrul ședinței au fost modalităţile de dinamizare a relațiilor bilaterale și convenirea unor paşi concreți pentru continuarea şi aprofundarea cooperării dintre cele două instituții de frontieră.

De asemenea, au fost examinate măsurile pentru activarea conlucrării pe linia contracarării infracțiunilor transfrontaliere și preluarea bunelor practici privind documentarea a orice tip de ilegalitate frontalieră.

O atenție deosebită s-a acordat și cadrului juridic bilateral, venind cu propunerea îmbunătăţirii acestuia, inclusiv dezvoltarea unei comunicări deschise, eficiente și adecvate, prin stabilirea unor contacte directe între experții celor două entități .

Domnul Martnos a vorbit despre prioritățile noi a Poliției de Frontieră, dar și interesul părții moldovenești față de explorarea oportunităților de extindere a cooperării dintre cele două entități în domeniile de investigații speciale, analiza riscului, expertiza documentelor etc.

La rândul său, interlocutorul polonez a apreciat şi a susţinut consolidarea colaborării existente şi a făcut referință la înțelegerile stabilite în cadrul vizitei la Chișinău a Preşedintelui Poloniei, care cu siguranță vor aduce plus valoare relațiilor moldo-polone pe activitatea de frontieră.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!