ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Parlamentului, Igor Grosu a discutat cu Claus Neukirch, șeful Misiunii OSCE în Moldova

15:03 | 08.09.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 8 sep. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, s–a întâlnit astăzi cu șeful Misiunii OSCE în Republica Moldova, Claus Neukirch. La întrevedere a participat și consilierul politic al Misiunii OSCE, Paolo Tatti, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a legislativului.

În cadrul întâlnirii, s-a făcut un schimb de opinii privind evoluţiile în procesul de reglementare transnistreană şi măsurile ce urmează a fi întreprinse în viitorul apropiat.

S-a vorbit și despre problema plăcuțelor cu numere neutre și a fost exprimată speranța că împreună se va găsi o soluție, astfel încât cetățenii simpli să nu aibă de suferit.

De asemenea, s-a discutat despre situația pandemică din Republica Moldova, inclusiv în regiunea transnistreană. ”Chișinăul va continua să contribuie la bunăstarea și ocrotirea sănătății locuitorilor din stânga Nistrului”, a subliniat Președintele Parlamentului.

În cursul discuției au fost abordate și alte subiecte de interes de pe agenda de colaborare cu OSCE, cum ar fi respectarea drepturilor omului pe malul stâng al Nistrului și provocările de securitate din țară și din regiune.

 “Mizăm pe oferirea asistenței și expertizei necesare din partea reprezentanților OSCE autorităților de la Chișinău, astfel ca cetățenii de pe ambele maluri ale Nistrului să beneficieze de libera circulație, fără a îngrădi accesul la serviciile din toate sferele sociale, inclusiv din sistemul medical și al educației”, a menționat Igor Grosu.

Șeful Misiunii OSCE a confirmat deschiderea organizației în continuarea unei bune colaborări și disponibilitatea de a oferi tot sprijinul Republicii Moldova în efortul autorităților focusat pe interesul cetățenilor.

Foto: Parlament

img21006571

img21006571

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!