ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova și Slovenia vor intensifica cooperarea interparlamentară

16:04 | 08.09.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 8 sep. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului, Igor Grosu a avut astăzi o întrevedere cu Lea Stančič, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Slovenia în Republica Moldova, cu reședința la București, informează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a legislativului.

Igor Grosu a mulțumit pentru sprijinul constant oferit țării noastre, în special în procesul de implementare a agendei ambițioase de reforme.

„Exprimăm dorința de a promova un dialog politic bilateral la toate nivelurile, inclusiv intensificarea cooperării interparlamentare. Suntem determinați în procesul de implementare a agendei de reforme pentru a construi instituții puternice și funcționale, care să ofere servicii de calitate pentru toți cetățenii”, a declarat Igor Grosu.

Președintele Parlamentului s-a referit și la necesitatea creării unui climat favorabil investițiilor și dezvoltării economice. În acest sens, reforma justiției și combaterea corupției rămân a fi o prioritate. 

Oficialii au optat pentru consolidarea relațiilor UE cu statele Parteneriatul Estic (PaE), în contextul deținerii Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene de către Slovenia, în a doua jumătate a anului 2021.

Diplomatul i-a dorit succes Președintelui Parlamentului în exercitarea funcției și a dat asigurări că Republica Moldova va beneficia de tot suportul necesar din partea Sloveniei, inclusiv de a împărtăși din propria experiență în implementarea reformelor importante pentru cetățenii țării noastre.

Foto: Parlament

img21006575

img21006575

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!