ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Premierul Natalia Gavrilița s-a întâlnit cu Ambasadoarea Sloveniei

16:14 | 08.09.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 8 sep. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Natalia Gavrilița a discutat astăzi cu Ambasadoarea Republicii Slovenia în R. Moldova, cu reședința la București, Lea Stančič. Oficialii au abordat un șir de subiecte de pe agenda bilaterală, confirmând interesul reciproc pentru impulsionarea dialogul politic pe toate nivelurile, a relatat agenției MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

În cadrul discuțiilor, Natalia Gavrilița a menționat că Executivul de la Chișinău este interesat în continuarea activității Comisiei interguvernamentale moldo-slovene pentru cooperare comercială și economică. De asemenea, premierul a adus mulțumiri Guvernului Sloveniei pentru deschiderea de a instrui specialiștii moldoveni prin intermediul Centrului de Excelență în Finanțe. 

Premierul a exprimat deschiderea Republicii Moldova în inițierea negocierilor privind  recunoaşterea reciprocă a permiselor de conducere. De asemenea, țara noastră este interesată în negocierea încheierii unui Acord interguvernamental moldo-sloven în domeniul securității sociale. 

Prin intermediul diplomatului, Prim-ministrul a felicitat Republica Slovenia cu ocazia preluării președinției Consiliului Uniunii Europene, pentru a doua oară, până la finele anului 2021.

La rândul său, Lea Stančič a exprimat sprijinul Republicii Slovenia în parcursul european al țării noastre, menționând că țara sa are toată deschiderea și dorește să împărtășească din experiența acumulată în acest sens.

Foto: Guvern

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!