ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Prim-ministrul Natalia Gavrilița a discutat cu Ambasadorul Republicii Slovace

16:28 | 08.09.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 8 sep. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Natalia Gavrilița l-a primit astăzi pe Ambasadorul Slovaciei la Chișinău, Dušan Dacho, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Șefa Cabinetului de miniștri i-a mulțumit diplomatului pentru sprijinul acordat de Republica Slovacă țării noastre în luptă cu pandemia, dar și pentru contribuția financiară substanțială, din fondurile Agenției Slovace pentru Cooperare Internațională pentru Dezvoltare, folosită la achiziționarea echipamentului medical specializat pentru combaterea COVID-19. 

Oficialii au făcut un schimb de opinii referitor la programul de micro-granturi implementat cu succes de Slovacia în Republica Moldova în mai multe sectoare, precum dezvoltarea infrastructurii, gestionarea deșeurilor solide, educație, sănătate, apă și canalizare ș.a. 

Prim-ministrul Gavrilita a vorbit și despre necesitatea de fortificare a dialogului bilateral, în vederea stimulării creșterii economice: „Sperăm, de asemenea, că vom putea stimula comerțul dintre statele noastre și vom crea condiții mai bune pentru ca produsele noastre agricole să ajungă pe piața UE, inclusiv în Slovacia”, a menționat șefa Guvernului. 

La rândul său, oficialul slovac a reiterat susținerea Republicii Slovace în atingerea obiectivului de integrare europeană a Republicii Moldova și sprijinirea implementării agendei actualului Guvern.

Foto: Guvern

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!