ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primarul Parisului va candida la prezidențialele din Franța

19:47 | 08.09.2021 Categorie: Externe

Paris, 8 sep. /MOLDPRES/. Dna Anne Hidalgo, primarul Parisului, intenţionează să-şi anunțe candidatura la prezidențialele din Franța de anul viitor din partea Partidului Socialist, relatează MOLDPRES cu referire la Agerpres.

În vârstă de 62 de ani şi edil al Parisului din 2014, Hidalgo ar intenţiona să facă anunţul în timpul unui eveniment politic care va avea loc în oraşul Rouen (la nord-vest de Paris).

Hidalgo se va alătura astfel unei liste lungi de candidaţi prezidenţiali de stânga, ce îi include pe Jean-Luc Melenchon (din partea mişcării populiste Franţa Nesupusă), pe fostul ministru socialist Arnaud Montebourg (care candidează ca independent) şi pe comunistul Fabien Roussel.

În cadrul Partidului Socialist candidatura prezidenţială a Annei Hidalgo este considerată practic sigură.

Etnică spaniolă, născută în San Fernando (provincia Cadiz), Hidalgo a ajuns în Franţa cu familia pe când avea doi ani. Școala şi întreaga sa carieră profesională şi politică s-au desfășurat în ţara de adopţie.

Foto: paris.fr

img21006583

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!