ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Legislativul are un nou secretar general

09:23 | 09.09.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 9 sep. /MOLDPRES/. Tamara Gheorghița a fost numită în funcția de secretar general al Parlamentului. Ordinul de numire a fost semnat de speakerul Igor Grosu, comunică MOLDPRES.

Noul secretar general este doctor în științe administrative și are o experiență de peste 20 de ani în managementul resurselor umane, evaluarea performanțelor și recrutarea angajaților. De asemenea, Tamara Gheorghița are peste 15 ani de experiență în reforma serviciului public, fiind implicată în elaborarea de politici pentru gestionarea resurselor umane.

În 2019, Tamara Gheorghița a fost consiliera prim-ministrului în domeniul administrației publice. De asemenea, ea a activat în Cancelaria de Stat, în calitate de șef de direcție, șef adjunct de direcție și consultant principal. În perioada 2015-2017, Gheorghița a fost lector universitar la Academia de Administrare Publică.

Potrivit Regulamentului Parlamentului, secretarul general se numește în funcție de către Președintele Legislativului, cu consultarea prealabilă a Biroului permanent şi cu avizul Comisiei juridice, numiri şi imunităţi.

Foto: Parlament

img21006591

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!